Kategorier
Nöje

Spännande museum i Stockholm ni inte får missa

För den som behöver en ny, trevlig söndagsunderhållning så är det dags att leta upp alla museum i Stockholm som ni kan hitta och besöka dem ett efter ett.

Det finns så mycket som ett museum kan bidra med i den vardagliga livsglädjen. Även om man inte är så pigg på att gå och titta på gamla tavlor och statyer, så bör man inte avfärda alla museum. Det finns mer än ett roligt museum i Stockholm. Om man har vuxit upp med Trazan och Banarne så behöver man inte bli besviken.

Det finns faktiskt ett museum som är nästan helt dedikerat till just denna epok i världshistorien. Eller i alla fall, lekparken utanför museet. Men det finns faktiskt en hel trädkoja inuti museet också, mycket uppskattat av såväl barn som vuxna. För den som ändå vill titta på samlingar och tavlor, så är det heller inte långt borta.

Världens enda museum med en Stig-Helmer-samling

Det är inte allas favorit, men det är definitivt kultur att se alla filmer i Sällskapsresan. Det är helt enkelt en del av vårt svenska arv, och det är viktigt att nästa generation också får del av detta, och för den nuvarande generationen att älska och frossa i allt som har med Sällskapsresan att göra.

Dock finns det bara ett museum i hela världen som faktiskt har en utställning med rekvisita, foton och kläder från de 7 filmerna. Så då kan man ju bocka av det från sin lista också. Det är helt enkelt ett alldeles utmärkt sätt att spendera varje dag i veckan på.